Kes korvpallinoortest lööb meeste seas särama?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Jurtomil on Tarvas kanda põhimehe roll.
Martin Jurtomil on Tarvas kanda põhimehe roll. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kui sa tahad korvpallis kuhugi jõuda, pead juba noorelt avanema. 18-aastane noormees peaks end vähemalt Eesti liigas pildile mängima,» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe. Mees, kes debüteeris Eesti meistriliigas juba 14-aastase poisina ning 17-aastaselt viskas juba keskmiselt 19 punkti mängus.

Nii noori esilekerkijaid pole tänavu näha. Korvpalliinimesed jälgivad küll huviga, mida suudavad meistriliigas pooliku hooajaga piirduvad Audentese spordikooli noored, kuid säravad tähti sealt veel ei loodeta. Teistes meeskondades pole aga päris noori ülemäära palju.

Üks algava hooaja kõige tõenäolisem esilekerkija on Rakvere Tarva 20-aastane ääremängija Martin Jurtom. Paar hooaega Raplas ja mullu Itaalias peamiselt vahetusmeeste pingil istunud Jurtomil peaks olema tohutu mängunälg ning Tarva peatreener Andres Sõber on valmis seda rohkete mänguminutitega kustutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles