Eesti on valmis Ebola-haigete vastuvõtmiseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliiniku õed on kokku puutunud paljude erinevate viirushaiguste põdejatega. Paldiski maanteel asuvas raviasutuses on eraldi isolatsioonipalatid, kuhu saab muuhulgas paigutada ka Ebolasse nakatanuid.
Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliiniku õed on kokku puutunud paljude erinevate viirushaiguste põdejatega. Paldiski maanteel asuvas raviasutuses on eraldi isolatsioonipalatid, kuhu saab muuhulgas paigutada ka Ebolasse nakatanuid. Foto: Tairo Lutter

Ehkki Ebola viirus ei ole veel Eestisse jõudnud ega pruugi lähiajal jõuda, on Lääne-Tallinna keskhaigla infektsioonikontrolli arstil Pille Märtinil kiired ajad. Värskeimate uudiste ja juhistega tuleb end kohe kurssi viia, haiglapersonal vajab koolitamist ja meedia nõuab oma.

Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinik on kogu Eesti peale üks kahest haiglast, kus ollakse valmis nakatunuid isolatsioonipalatites vastu võtma ja ravima. Teine on Tartu Ülikooli kliinikum.

Terviseameti juhised näevad ette, et Ebola viirust kahtlustades tuleb teavitada ameti valveametnikku ja viia patsient kiirabiautoga ühte kahest nimetatud haiglast. Nakkuskliinikusse saadetud patsient ei lähe aga Märtini sõnul tavavastuvõttu, vaid juhatatakse ülejäänud haiglast eraldatud isolatsioonipalatisse, millel on eraldi sissepääs otse õuest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles