Olümpiaisade nõudmine: visata kuningaga viina

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendil Thomas Bachil on millegipärast hämar soov, et alkohol voolaks kõikjal.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendil Thomas Bachil on millegipärast hämar soov, et alkohol voolaks kõikjal. Foto: AFP/SCANPIX

Oslo loobus talimängudest, sest ei soovi teha tegemist täispuhutud, naeruväärse, ebarealistliku, rahaahne ja ebasümpaatse organisatsiooniga, milleks ROK on muutunud.

Norra loobus 2022. aasta taliolümpiamängude korraldamisest. Küsimus polnud niivõrd rahas, mida naftariigil jätkub, vaid pigem ei soovitud seda kulutada mõttetustele. ROKi nõudmised – alkohol ja gurmeetoit olgu olümpiaisadele igal ajal kättesaadav, linnast tuleb rahvas mängude ajal minema ajada ja koolid sulgeda, kuningas korraldagu kokteiliõhtu ja maksku jookide eest ise – olid liiast. Norralaste arvates suudavad tulevikus spordipidu korraldada vaid Hiina, Venemaa, Kasahstan ja teised riigid, kus demokraatiat napib ja miljardeid on pilduda.

Esimesena loobusid tali­olümpiast pärast rahvahääletust St. Moritz ja München, seejärel Stockholm, Kraków ja Lviv. Kümmekond päeva tagasi teatas ka Oslo, et jäägu mängud teistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles