Monopoli lammutamise varjatud mõju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedole kuulub suur hulk ettevõtteid, mis annavad tööd mitmesajale saarlasele ning maksavad Kuressaare linna kassasse kopsakat maksu.
Vjatšeslav Leedole kuulub suur hulk ettevõtteid, mis annavad tööd mitmesajale saarlasele ning maksavad Kuressaare linna kassasse kopsakat maksu. Foto: Toomas Huik

Paljuski riigi praamiraha peal oma äriimpeeriumi üles ehitanud Vjatšeslav Leedost sõltuvad Saaremaal praegu sajad töötajad. Kui riik praamidotatsiooni kraanid 2016. aastast kinni keerab, küsivad nad: «Mis meist saab?»

«Kui praamidega hakkab sõitma Tallinna Sadam, siis kõik see, mis meile tuli, läheb nüüd kuhugi mujale. See tähendab tugevat sotsiaalset pauku: üks asi on töökohad, aga teine asi kultuur ja kõik muu, mis on selle küljes olnud. Näiteks ooperipäevad ja Saaremaa ralli,» ütleb Raadio Kadi tegevjuht Gunnar Siiner avameelselt. Jutt käib rahast, mis otse või kaude Saaremaale tuleb.

Olgu öeldud, et ka Siiner ise on Leedo alluv, sest Raadio Kadi kuulub Leedo omanduses olevasse, 21 ettevõttest koosnevasse aktsiaseltsi Holostovi Kinnisvarahaldus. Kuressaare südalinna magusa krundi järgi ristitud aktsiaselts moodustabki Leedo äriimpeeriumi esimese ja väga jõulise samba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles