Merkel nõudis Milanos Putinilt tegusid

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa liidukantsler Angela Merkel eile Milanos vestlushoos Poola peaministri Ewa Kopacziga.
Saksa liidukantsler Angela Merkel eile Milanos vestlushoos Poola peaministri Ewa Kopacziga. Foto: Reuters/ScanPix

Eile algas Itaalias Milanos rohkem kui 50 riigi juhte koondav Aasia ja Euroopa tippkohtumine, mis peaks keskenduma küll majanduskoostööle, kuid tõenäolisemalt saab põhitähelepanu Ukraina kriis ja sellest johtuv Vene presidendi Vladimir Putini ja Ukraina riigipea Petro Porošenko kohtumine.

Kahe riigi juhid kohtuvad näost näkku täna hommikul töise hommikusöögi ajal, et arutada 5. septembril sõlmitud hapra relvarahu kulgu. Ukraina väljaanne Kyiv Post kirjutas kohtumise eel, et üha valjemini kõlavad spekulatsioonid, nagu oleks kaks presidenti salaja kokku leppinud juba mingites asjades, mis lubavad neil Milanos kompromissini jõuda. Kyiv Post lisas, et kõne all on ka võimalus, et Putin loobub Ida-Ukraina separatistide toetamise projektist, püüdes vältida edasisi sanktsioone.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ütles Milanos tippkohtumise algul aga selgelt välja, et eelkõige peab relvarahu täitmise eest vastutama Venemaa. «Kahjuks on rahuplaani täitmisel veel väga, väga suuri puudusi,» sõnas Saksamaa liidukantsler eile, viidates Moskva tegutsemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles