Töötute jalgpallurite kõrged ootused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (9) koondise eest löödud väravat tähistamas
Tarmo Kink (9) koondise eest löödud väravat tähistamas Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Jalgpallikoondises on aastatega tavapäraseks muutunud olukord, kus väljakule jooksevad mängijad, kes pole saanud koduklubis mängupraktikat, mõni mees on aga üldse töötu. Endise Eesti koondise kaitsja Marek Lemsalu sõnul hindavad eestlased oma võimeid üle ning otsivad mängupaika liiga tugevates klubides. Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak sellega täielikult ei nõustu.

«Mängijate ootused oma koduklubide suhtes on liiga kõrged. Otsitakse tööandjaid, kes on grammi võrra liiga kõrge tasemega. Siis kaob aga mänguaeg ning see maksab omakorda koondise tasandil valusalt kätte,» ütles Lemsalu üsna kriitiliselt.

Tema sõnul pole probleem uus, vaid selline seis kestab juba mitu aastat. «Minu jaoks on see müstika, kuidas Inglismaa-sarnaste koondiste vastu mängivad meil mehed, kes pole kuude kaupa klubide eest väljakule saanud,» jätkas Lemsalu oma mõttekäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles