Puruks pommitatud elu

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-ukraina muusik Ruslan Trochynskyi järgib vanaema õpetussõnu, et ükskõik, kui raske võib olla, tuleb säilitada positiivne ellusuhtumine – et halb energia võimust ei võtaks.
Eesti-ukraina muusik Ruslan Trochynskyi järgib vanaema õpetussõnu, et ükskõik, kui raske võib olla, tuleb säilitada positiivne ellusuhtumine – et halb energia võimust ei võtaks. Foto: Margus Ansu

Ruslan Trochynskyi, kes homme saab 38, kardab isale helistada.

Isa Mykola elab Bilõtskes, venepärase kirjapildi järgi Belitskojes. See jääb Donetskist poolesaja kilomeetri kaugusele loodesse. Peale isa elavad seal ka tema onu ja paljud kolmanda ringi sugulased.

Trochynskyi, eesti-ukraina bändi Svjata Vatra solist, elab oma naise Terje ja kolme lapsega Viljandis. (Just nimelt Trochynskyi, mitte Trotšinski, märgib ta.)

Üks tema õdedest, kes elab Donetskis, rääkis viimati, kuu aega tagasi, et olukord kodumaal on raske: eales ei või teada, kust tuleb pomm ja kes on sealses konfliktis kes. Inimesed on pidanud selgeks õppima, kuhu häire korral joosta ja varjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles