Norras seni kõik korras

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki Norra peaökonomist Harald Magnus Andreassen esines neljapäeval panga siinsetele klientidele. Tema sõnul on Eesti ettevõtetel Norras tegutsemiseks tohutu potentsiaal – pealegi Eesti ärimehi fjordide maal juba tuntakse.
Swedbanki Norra peaökonomist Harald Magnus Andreassen esines neljapäeval panga siinsetele klientidele. Tema sõnul on Eesti ettevõtetel Norras tegutsemiseks tohutu potentsiaal – pealegi Eesti ärimehi fjordide maal juba tuntakse. Foto: Tairo Lutter

Norra Swedbanki peaökonomist Harald Magnus Andreassen lausus neljapäeval Tallinnas korraldatud Swedbanki seminaril Norra turu kohta, et kuna tema kodumaa ühiskond töötab väga hästi, saab seal üsna lihtsalt ka reforme läbi viia.

«Arvan, et meil pole mingeid probleeme ka korrumpeerunud poliitikutega,» lausus ta. «Teistes suurte loodusrikkustega riikides panevad mõned poliitikud raha oma taskusse.»

Umbes pool Norra ekspordist ja viiendik sisemajanduse kogutoodangust (SKT) tuleb naftatööstusest. «Narkosõltuvust», nagu kipub olema teistel naftamaadel, sellel riigil ei ole. SKT ühe elaniku kohta on arenenud riikide hulgas kõige kõrgem, aga ka siis, kui naftatulusid mitte arvesse võtta, ollakse Šveitsi ja USA järel kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles