Tanel Kangert: «Mul on oma klubi, Astana pärast piinlik.»

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm dopingutarvitajat eesotsas Maksim Iglinskiga (ees paremal) on Astana meeskonna maine alla viinud.
Kolm dopingutarvitajat eesotsas Maksim Iglinskiga (ees paremal) on Astana meeskonna maine alla viinud. Foto: AFP/SCANPIX

Tanel Kangert on murelik. Viimase kuu jooksul jäi dopinguga vahele juba kolmas tema tiimikaaslane, Astana meeskonna profirattur. «Ma ei saa teha halva mängu juures head nägu. Mul on Astana pärast piinlik, kuigi kõik kolm patust olid omal käel tegutsejad,» sõnas Kangert.

Esmalt tabati Maksim Iglinski, kes oli pruukinud keelatud ainet EPOt. Veidi hiljem osutus ka tema venna Valentini proov positiivseks, sisaldades taas EPOt. Astana kohale kogunesid äikesepilved. Tiim kõrvaldati kaheksaks päevaks võistlustelt ning oli sunnitud vahele jätma Hiina velotuuri. Ka kutsus Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) Astana bossi Aleksander Vinokurovi vaibale, et küsida: mis toimub? Ähvardati kaaluda isegi meeskonna ilmajätmist kõrgeimast tasemest ehk World Touri litsentsist.

Ent see polnud veel kõik. Üleeile tuli uudis, et patustanud on ka Astana farmimeeskonna liider Ilja Davidenok – tema organismist leiti anaboolsete steroidide jälgi. Nüüd läks asi tõesti kurjaks ning kui sinnamaale oli litsentsi äravõtmine pigem ähvardus, siis nüüd võib UCI ähvarduse ka ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles