Digisõltuvust soodustab ükskõiksus

Arko Olesk
, TLÜ/Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligitõmbavad ekraanid.
Ligitõmbavad ekraanid. Foto: Tervise arengu instituut

Laste probleemsel internetikasutusel on Eestis koolilaste ja nende vanemate seas tehtud uuringu tulemuste kohaselt selge negatiivne seos uneaja, meeleolu ja kehalise aktiivsusega.

Märkimisväärne osa lapsevanemaist arvab, et laps võib istuda arvuti ees palju soovib, tuvastas Eesti laste ja nende vanemate seas läbi viidud uuring arvutikasutuses probleemse kohta. Psühholoogid hoiatavad, et nii soodustavad vanemad käitumist, mis võib halvendada lapse toimetulekut edasises elus.

Täna avaldatud uuringu tarbeks küsitleti ligi 2000 2. ja 8. klassi last ning nende vanemaid, et püüda aru saada, kui palju juba nõnda noores eas digiseadmeid kasutatakse ja milline on nende mõju. «Teismelisi on palju uuritud, eriti Aasias, kuid nooremate arvutikasutuse kohta pole palju teada,» sõnab uuringut läbi viinud psühholoog ja pereterapeut Kätlin Konstabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles