Eesti keerab ise talvel gaasikraani Venemaale kinni

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Euroopa Komisjoni hirm, et Putin lõpetab talvel gaasiekspordi, on Eestile kasulik, sest annab meile Soome vastu lisaargumendi LNG terminali rajamiseks Paldiskisse.

Ähvardus, et Venemaa president Vladimir Putin keerab Eestile talvel gaasikraani kinni, kõlab sama tõsiseltvõetavalt kui väide, et Eesti keerab gaasi kinni Peterburile. Teoreetiline võimalus mõlema stsenaariumi jaoks on olemas, sest talvel Loode-Venemaad ja Peterburi varustav gaasitrass läbib Misso juures Eestit.

Brüsselist eelmisel nädalal lendu lastud hoiatus, et Eesti on Euroopas energiajulgeoleku poolest kõige haavatavam riik, on ekslik. Sellise möödapaneku põhjus näib peituvat asjaolus, et energiavolinik Günther Oettingeri usinad nõuandjad pole endale päris täpselt selgeks teinud, kuidas kulgevad Euroopas gaasitorud ja kuidas nende torude marsruudid seonduvad Putini lendu lastud ähvardusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles