Kogu tõde leivast-saiast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiburi tootearendusjuhi Tiina Rühka sõnul sõltub leiva säilimisaeg tegemise viisist ehk siis kauem kääritatud leib ei lähe nii ruttu hallitama.
Leiburi tootearendusjuhi Tiina Rühka sõnul sõltub leiva säilimisaeg tegemise viisist ehk siis kauem kääritatud leib ei lähe nii ruttu hallitama. Foto: Liis Treimann

Leiva- ja saiateemalistele küsimustele annab vastuseid Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Leib ja sai kuuluvad lahutamatult eestlaste toidulauale. Kuigi poes võib leivariiulite pikkust mõõta meetritega, tundub ostjatele sageli, et seda kõige paremat leiba ikkagi poest ei saa.

Miks lisatakse leibadesse linnaseid, linnaseekstrakti või suhkrut? Dia­beetikute hulk kasvab meil progresseeruva kiirusega, samas nendele sobiliku, sihilikult magustamata leiva leidmine on peaaegu välistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles