Rootsi «allveelaevajahi» müsteerium sai uusi tuure

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsingutel osalev Rootsi mereväe korvett HMS Visby Stockholmi saarestikus.
Otsingutel osalev Rootsi mereväe korvett HMS Visby Stockholmi saarestikus. Foto: Reuters/ScanPix

Nii nagu Rootsi merevägi eitas eile jätkuvalt külma sõja ajast tuttava tegevuse – allveelaevajahi – juurde naasmist, väitis ka oletatava aluse väidetav omanik Venemaa, et nende sõjalaevadega on kõik korras ja keegi võõras vees hädas pole.

Rahvusvahelist tähelepanu ja spekulatsioone tõmmanud Rootsi relvajõudude tavatult suured manöövrid said alguse reedel. Siis teatasid Rootsi kaitsejõud, et neile on laekunud info «inimese valmistatud objektist» meres.

Üleeile õhtul otsustas Rootsi operatsiooni suurendada ning oli eileõhtuse seisuga Stockholmist umbes 50 kilomeetri kaugusele jäävasse piirkonda saatnud üle 200 kaitseväelase, radarile nähtamatu korveti, miinijahtijaid ja helikoptereid. Uudisteagentuuri AFP kohaselt rootslased eitavad, et peavad jahti allveelaevale, ning nimetasid oma tegevust luureoperatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles