Kas Sander Pärn suudab murda eestlaste needuse?

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn asub Hispaanias jahtima eestlaste jaoks ajaloolist MM-tiitlit.
Sander Pärn asub Hispaanias jahtima eestlaste jaoks ajaloolist MM-tiitlit. Foto: Timo Anis

Sander Pärnal on võimalus teha Eesti autospordi ajalugu – temast võib saada esimene eestlane, kes võidab autoralli MM-tasemel sarja. 2006. ja 2007. aastal oli see võimalus juunioride WRC-sarjas Urmo Aaval, ent mõlemal korral eksis ta viimasel, otsustaval etapil. 2011. aastal oli WRC-akadeemia võidule väga lähedal Egon Kaur, kuid viimasel rallil jõudis Craig Breen talle järele ning võrdsete punktide juures sai otsustavaks iirlase suurem kiiruskatsete võitude arv.

SWRC-sarja hooaja 2. koht on 2011. aastast ette näidata ka Ott Tänakul, kuid see polnud nii dramaatilise lõpuga heitlus.

Nüüd on siis homme Hispaanias startival rallil Pärna kord. Tõsi, tegemist pole sarjaga, mille võitja kroonitakse maailmameistriks, vaid MM-rallidel sõidetava, noortele kihutajatele mõeldud DMACK Fiesta Trophy sarjaga, mille võitja saab tuleval hooajal osaleda juba päris MMil WRC 2 arvestuses. Enne viimast etappi juhib Pärn Tom Cave’i ees 29 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles