Ministri sõnad tekitasid poliitskandaali

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministrit asendav Keit Pentus-Rosimannus ulatas eilsel valitsuse pressikonverentsil Jürgen Ligile oma nutitelefoni – nii võis rahandusminister kiiresti kommenteerida ka seda, et koalitsioonipartneri sotsiaaldemokraatide juht Sven Mikser soovitas tal tagasi astuda.
Peaministrit asendav Keit Pentus-Rosimannus ulatas eilsel valitsuse pressikonverentsil Jürgen Ligile oma nutitelefoni – nii võis rahandusminister kiiresti kommenteerida ka seda, et koalitsioonipartneri sotsiaaldemokraatide juht Sven Mikser soovitas tal tagasi astuda. Foto: Erik Prozes

Reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi üleolev ironiseerimine sai alguse juba kolmapäeval, mil ta vastas riigikogu kõnepuldis küsimustele tuleva aasta eelarve kohta. Üleeile õhtul esines ta telesaates «Foorum», mille kohta kirjutas hiljem oma Facebooki lehel, et raiskas ainult aega, sest saates kõlasid vaid võõrad kinnismõtted.

Üks jälgija avaldas Ligi postituse juures aga arvamust, et sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski ülesastumine vestlussaates oli tasakaalukas.

«Ossinovski «tasakaalukus» pole muud kui juurtetus ja teadmatus,» vastas seepeale minister eile varahommikul. «Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata,» jätkas rahandusminister oma kommentaari, mis tõi kaasa poliitskandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles