Petro Porošenkole terendab valimisvõit

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRAPHIC NEWS

Ukraina pealinna Kiievi kesklinnas meenutavad vaid harvad surnud võitlejate fotod ja kuivanud lilled aasta eest sealsamas lahti rullunud dramaatilisi sündmusi. Barrikaadid on lammutatud ja telgid kadunud ning uus algus, millele revolutsioon pidi juhtima, on lõppenud sõja ja vähemalt 3600 seal surmasaanuga. Homme on riigis erakorralised parlamendivalimised.

Krimm on kadunud, suurt osa Donbassist kontrollivad separatistid, relvarahu on habras ja rünnakurohke. Briti väljaanne Economist kirjutab, et häid uudiseid pole Ukrainast tihti tulemas ning riik on kaotanud ka väärtuslikku aega, mille oleks pidanud kulutama riigi kokkukukkumise äärel majanduse reformimiseks.

Esimesse Maidani-järgsesse valitsusse kuulus mitmeid Iseseisvuse väljakul külma käes uuendusi nõudnud protestijaid, kuid seal selgus, et aadetest hoolimata jääb neil puudu kogemustest ja oskustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles