Vahur oli õpetaja tapmise järel rahulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna kooli ümber kogunes kiiresti    rohkelt murelikke inimesi, kuid seni, kuni politsei koolimaja läbi otsis, neile toimunu kohta infot ei jagatud.
Paalalinna kooli ümber kogunes kiiresti rohkelt murelikke inimesi, kuid seni, kuni politsei koolimaja läbi otsis, neile toimunu kohta infot ei jagatud. Foto: margus ansu, elmo riig

Viljandi Paalalinna kooli 9.a klassi õpilane Vahur oli oma õpetajat tulistades rahulik. Saksa keele õpetaja Ene Sarap kukkus Vahuri isa revolvrist tulnud laskudest tahvli ette maha ja suri samas.

Postimehe andmetel tühjendas Vahur õpetaja pihta terve revolvri trumlitäie ehk siis nähtavasti kuus padrunit. Vahur oli rahulik ka siis, kui koolidirektor Aavo Palo tuli klassi ja tõstis revolvri poisist eemale. «Klassijuhataja tuli minu kabinetti ja palus mul minna üles klassi,» rääkis Palo. «Kui jõudsin klassiruumi, olid seal veel juhtunuga seotud inimesed (Vahur ja surnud õpetaja – toim). Ülejäänud neli õpilast tulid pärast laskmist klassist välja. Poiss ei jooksnud kuhugi minema, ta istus samas kohas. Selge, et inimesed olid ärevil, aga mingit paanikat selles olukorras ei tekkinud.»

Niisiis oli Vahuri sihtmärgiks õpetaja, mitte kaasõpilased või direktor. «Relv ei olnud enam noormehe käes, ta oli selle lauale pannud. Tõstsin relva ohutusse kaugusse,» lisas direktor. «Kui ma nägin, et poiss on ise piisavalt rahulik, siis leidsin, et relv peaks olema temast kaugemal, ohutus kauguses. Mingit hirmu ma ei tundnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles