Gruusia kaitseväe ülem: Abhaasia on kui Krimm

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahtang Kapanadze eile kaitseministeeriumis.
Vahtang Kapanadze eile kaitseministeeriumis. Foto: Mihkel Maripuu

Tänapäeval pole enam muresid, mida saaks vaid piirkondlike probleemidena näha – kõik regionaalsed probleemid on ühtlasi globaalsed, sõnas Tallinnas mitmepäevasel visiidil viibinud Gruusia kaitseväe ülem kindralmajor Vahtang Kapanadze eile.

Kindlasti olete oma visiidil korduvalt kuulnud, et Eesti toetab Gruusia teed NATOsse. Millal te reaalsuses arvate sinna kohale jõudvat?

Hea küsimus, mina isiklikult loodan, et see päev jõuab juba homme kätte. Kuid mõistame täiel määral, et tegemist on NATOga, riikide liiduga. Ja need riigid kalkuleerivad kogu aeg väljakutseid, mitte ainult neid, mis neil ees seisavad, vaid ka neid, mis Gruusial ees seisavad. Mõistame, et tegu on poliitilise otsusega. Sõjaväe, meie jaoks – meie ajame oma asja, meil on hea plaan, täna oleme täiel määral operatsioonialaselt ühilduvad NATO riikidega, meile sobib NATO missioonides osalemine. Üsna varsti saab Gruusia NATO liikmeks.

Miks grusiinid jätkuvalt Afganistanis on, kui paljud NATO riigid on lahkunud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles