Eston Kohver astub kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvestades seda, et Kohver on Eesti kaitsepolitseinik, viib ta bussiga viie kilomeetri kaugusele kohtusse tõenäoliselt FSB või Venemaa vanglate ameti (FSIN) eriüksus.
Arvestades seda, et Kohver on Eesti kaitsepolitseinik, viib ta bussiga viie kilomeetri kaugusele kohtusse tõenäoliselt FSB või Venemaa vanglate ameti (FSIN) eriüksus. Foto: AFP/SCANPIX

«K, pange asjad väljasõiduks valmis!» hüüab Lefortovo eeluurimisvangla valvur kell 6 hommikul Moskva aja järgi kambrisse, kus istub Venemaal vangis hoitav kaitsepolitseinik Eston Kohver. Kohvrile tähendavad need sõnad sõitu kohtusse, kus hakatakse arutama tema vahi all hoidmise pikendamist veel kahe kuu võrra.

Selline äratus ootab Kohvrit ees lähema viie päeva jooksul, sest tal tuleb astuda Moskva Lefortovo rajooni kohtu ette, kuna 6. novembril saab ümber tema praegune vahi all hoidmise tähtaeg.

Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov ütles eile, et pole välistatud, et Kohver viiakse kohtu ette juba täna. Ta põhjendas seda sellega, et 1.–4. novembrini tähistab Venemaa riigi ühtsuse püha, aga 5. novembrile ei riski prokurör vahi all hoidmise pikendamist jätta, sest vähemalt teoreetiliselt võib juhtuda midagi, mis ei võimalda sel päeval otsust langetada, ning sel juhul tuleks Kohver vabastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles