Pariisi teatel Vene Mistrale veel ei saa

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Üleeile õhtul postitas Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin oma Twitteri-kontole foto läkitusest, mille adressaadiks oli tema kinnitusel Vene kaitsetööstuse Rosoboron­exporti juht Anatoli Isaikin ja saatjaks Prantsuse laevatootja DCNS esimene asepresident Pierre Legros.

Selles tänas Legros Vene kaitseministeeriumi mõistvuse eest Mistrali kopterikandjate üleandmise kuupäeva muutmise pärast ning lisas: «Niisiis, nüüd on mul rõõm kutsuda teid isiklikult tseremooniale, mis toimub 2014. aasta 14. novembril St.-Nazaire’is.» Kutse programm sisaldab esimese venelastele mõeldud Mistral-klassi aluse Vladivostoki üleandmist.

Kui veel päev varem oli Prantsusmaa kaitseminister Jean-Yves Le Drian öelnud, et kopterikandjate saatus otsustatakse novembris, siis eile tõttas Pariis rõhutama, et praegu venelased neid laevu küll kätte ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles