Rõivas: LNG terminal Eestis on vaid unistus

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas taandas majandusministeeriumi LNG terminalige tegelemise juurest ja asus omal käel sõlmima Soomega kokkuleppeid, mida nii mõnedki ei mõista, sealhulgas Eestisse terminali kavandanud Alexela Energia.
Peaminister Taavi Rõivas taandas majandusministeeriumi LNG terminalige tegelemise juurest ja asus omal käel sõlmima Soomega kokkuleppeid, mida nii mõnedki ei mõista, sealhulgas Eestisse terminali kavandanud Alexela Energia. Foto: Sander Ilvest / Fotomontaaž

Eesti peab peaminister Taavi Rõivase väitel loobuma veeldatud maagaasi LNG regionaalsest terminalist Soome kasuks, et põhjanaabrid nõustuksid vastutasuks kahe riigi vahelise Balticconnectori gaasitoru kiirema rajamisega.

«Kui me võrdleme LNG regionaalset terminali helesinise unistusega, siis võime meie otsust nimetada loobumiseks,» ütles reformierakondlasest Rõivas Postimehele. «Kui võrdleme olukorda reaalsusega, siis on selle tulemuseks toru ehitamine. Kui me ei saavuta nüüd Stubbiga (Soome peaminister Alexander Stubb – toim) kokkulepet, siis pole meil mitte midagi.»

Valitsuse prioriteediks on Rõivase kinnitusel Balticconnectori rajamine ja Eesti vajab julgeolekuvaru hoidmiseks regionaalsest terminalist väiksemat SOS-terminali, mis poleks nii suur kui Alexela Energia kavandatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles