Venelased ei jaksa endale enam uusi autosid osta

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assistori juhatuse liige Tanel Mõistus Paldiski sadamas oma firma laoplatsil transporti ootavate autode vahel. Kuigi üha enam autosid veetakse otse Venemaa sadamatesse, on tema sõnul Paldiskil tugev eelis – sadam on jäävaba ning laevad autodega pardal pääsevad liikuma igal ajal.
Assistori juhatuse liige Tanel Mõistus Paldiski sadamas oma firma laoplatsil transporti ootavate autode vahel. Kuigi üha enam autosid veetakse otse Venemaa sadamatesse, on tema sõnul Paldiskil tugev eelis – sadam on jäävaba ning laevad autodega pardal pääsevad liikuma igal ajal. Foto: Sander Ilvest

Soome ettevõtte Paldiskis asuv Eesti tütarfirma Assistor AS tegeleb peamiselt autode logistikaga, olles ühenduslüli autotootja ja edasimüüja vahel. Nad vahendavad 12 automarki, mis Paldiskist liiguvad edasi kas Balti riikidesse, Kasahstani, Soome või Venemaale. Eelmisel aastal läks enamik Assistori autosid Venemaale. Tänavu on aga müük sinna vähenenud enam kui poole võrra.

«Eks me peame arvestama, et Venemaa on selline turg, kus on võimalik palju müüa, aga see on ka selline turg, kus on väga palju riske. Sellepärast me endale lisategevusi juurde vaatamegi,» selgitas Assistori juhatuse liige Tanel Mõistus.

Vene autod eelistatud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles