Ainult tüdrukuile: lahutage võistlusel meeste meelt!

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on maailma tantsutüdrukute tipptase – esinevad ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) meeskonna New Orleans Saints kaunitarid.
Selline on maailma tantsutüdrukute tipptase – esinevad ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) meeskonna New Orleans Saints kaunitarid. Foto: REUTRES/Scanpix

Omamoodi sportlik tulemus seegi: Eesti on maailma soolise võrdõiguslikkuse edetabelis kukkunud kaheksa aastaga 29. kohalt 62. kohale. Tõesti, kui kaua võib selline häbiväärne olukord kesta?

Kuna need siin on spordiküljed, siis alustagem Eesti ülesvedamist spordis. Liiati on olukord ses vallas eriti niru: teisejärgulistesse rollidesse on surutud peaaegu eranditult ainult naised. Sportmängude tantsutüdrukud on naised. Motovõistluste vihmavarjutüdrukud on naised. Autasustamistseremooniate lilleneiud on naised.

Sedasi kuulub Eesti pigem tagurlikku itta kui progressiivsesse läände. Sotši taliolümpial kandsid võitjatele medaleid ette üksnes naised, aga Londoni suveolümpial täitsid seda ülesannet väärikalt ka paljud mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles