Kahte «kuldse ringi» omavalitsust ähvardab halvimal juhul saneerimine

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila linnapea Enno Fels.
Keila linnapea Enno Fels. Foto: Raivo Tiikmaa

Rahandusministeerium alustas hiljuti kaks aastat järjest piirmääradest suuremates võlgades olnud kuue omavalitsuse suhtes korrigeerimismenetlust, mis näeb ette võlgade vähendamist. Menetlust alustati ka Tallinna ümbritseva kuldse ringi rikaste omavalitsuste Keila ja Viimsi osas.

Rahandusministeerium on teinud märgukirja Keila linnale ja Viimsi vallale, et nad lähtuksid 2015-2018 aasta eelarvestrateegia koostamisel sellest, et laenukoormus mahuks nelja aasta pärast lubatud piiridesse. Kui omavalitsused nelja aasta jooksul antud ülesandega hakkama ei saa, siis ootab neid ees saneerimismenetlus.

Saneerimismenetluse ajal aitavad riigi esindajad kulusid kokku tõmmata või muul moel omavalitsusel järje peale saada. Sellist menetlust on kriisi ajal algatatud kaheteistkümnel korral kolme valla suhtes. Ettevõtte kombel pankrotti vald minna ei saa, küll aga võtavad eelarve koostamisest saneerimise käigus osa rahandusministeeriumi ametnikud, kes pigistavad vajadusel kasvõi kivist vee välja, et laenusummat vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles