Dopingukaristusest vabanenud ja pronksi võitnud Stepanenko: tunnen end kindlalt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Stepanenko.
Anita Stepanenko. Foto: Tairo Lutter.

Eile Kalevi veekeskuses alanud Eesti meistrivõistlused olid pärast võistluskeeldu esimesed Eesti meistrivõistlused Anita Stepanenkole, kes juuli lõpus vabanes dopingutarvitamise tõttu määratud võistluskeelust. «Olen väga rahul,» teatas naiste 50 meetri vabaltujumise finaali järel õnnelik Stepanenko, kellele riputati kaela pronksmedal.

Mullu suvel lahvatas Eesti ujumises seninägematu dopinguskandaal, kui treener Nikolai Borzov tunnistas, et oli andnud alaealisele Stepanenkole stanozololi-nimelist keelatud ainet. Dopinguga vahele jäänud neiu sõnul ei teadnud ta ise, et tarvitas keelatud ainet, ja nii määrati talle aastane võistluskeeld. Ametlikele võistlustele polnud Stepanenkol kuni tänavuse juuli lõpuni asja, kuid basseini ei keelanud keegi minna ja nii siirdus ta eelmise aasta sügisel Kalevi ujumiskooli Tõnu Meijeli käe alla.

Stepanenkot eelmise aasta sügisest kuni tänavuse veebruarikuuni treeninud Meijel tunnistas, et noor ujuja tuli tema juurde väga raskes seisus. «Sellisest asjast väljatulemine on üliraske, eriti just nii noorelt ja eriti just tüdrukule,» rääkis Meijel. «Ta harjutas minu silma all väga ilusti seni, kui mulle öeldi, et võistluskeeluga ujuja ei tohi kellegi juhendite järgi treenida. Aga nägin sel ajal hästi, et ta pidi nii mõnigi kord üle elama need süüdistavad pilgud, et näe, sa oled pettur. Praegu loodan ma inimlikust vaatepunktist, et ta on tubli ja tal läheb hästi ja siis peavad punastama need, kes toona niimoodi käitusid,» lisas Stepanenkot raskel ajal toetanud Meijel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles