Vali tuul muutis laskmise loteriiks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane tuulelipp näitab selgelt, et Daria Jurlova laskmise ajal puhub väga kõva tuul.
Punane tuulelipp näitab selgelt, et Daria Jurlova laskmise ajal puhub väga kõva tuul. Foto: Tairo Lutter

«Tuul oli nii kõva, et vahepeal tundus, nagu sõitnuks vastu seina,» iseloomustas karjääri jooksul kõiksugu tingimusi kogenud Kadri Lehtla eile Otepääl laskesuusatamise EMil valitsenud ekstreemseid olusid. Kuid suusarjal liuglemiskiiruse takistamine polnud eilsete tuulepuhangute kõige suurem pahategu – sportlaste jaoks oli hullem see, et vali tuul muutis laskmise parajaks loteriiks.

«Sellistes oludes laskmine on nagu lotopileti ostmine – kas võidad või ei võida,» rääkis naiste 15 km distantsil 18. koha saanud Lehtla. «Laskmine oli kõige tähtsam, kuid näiteks mina ei tulnud tiirus toime. Püstilaskmise ajal kõikusin nagu tuulelipp.» Lehtla lisas, et kohati võis tuul puhuda 20 m/s, mis on piisavalt palju, et püssitorust märklaua suunas kihutav kuul õigelt kursilt kõrvale juhtida.

Naiste konkurentsis parima Eesti esindajana 12. koha saanud Daria Jurlova kinnitas, et tiirus ta kõikuma ei löönud, kuid temagi rääkis laskmisega seotud probleemidest ja tunnistas, et kahes viimases tiirus ei saanud ta tulistamisega hakkama, tehes mõlemas koguni kolm möödalasku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles