Erakonnad lubavad valimistel mullust lund

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Lubadusi, et riik järgmise riigikogu koosseisu volituste ajal millessegi investeerib, tuleb seekord valimisprogrammidest tikutulega taga otsida. Paljude lahkesti toetada lubatud projektide rahastamine on juba otsustatud või arengukavadesse sisse kirjutatud. Praegu parlamendis esindamata erakonnad Vabaerakond (VE) ja Konservatiivne Rahvaerakond ei luba niigi palju.

Jääb mulje, et enamik programmidesse jõudnud ideid leiti ministeeriumide tööplaanidest, kust otsiti uhkemalt kõlavaid või rohkem meediakajastust saanud projekte. Neid, mille teoks tegemisega on ametnikud juba kaugemale jõudnud, lubatakse «ehitada» või «rajada», tooremas faasis objekte «toetatakse» või «soovitakse».

Näiteks lubavad kõik parlamendierakonnad jätkata Eesti idapiiri väljaehitamist ja enamik alustada Rail Balticu rajamist. Reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond lubavad ehitada kunstiakadeemiale uue hoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles