Noored, paneme tuima

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Junson and The Jeth
Laura Junson and The Jeth Foto: Kuvatõmmis

Laura Junson and The Jeth

Laura Junson and The Jeth

enda välja antud

Hinne: 2

Ootused olid Laura Junsoni ja Jethi plaati kuulama asudes kahesugused. Eelkõige olid need seotud sellega, et varem oli see Viljandis džässlaulu õppinud tütarlaps hakanud silma suurepärase Kali Briis Bändi liikmena. Et kuidas ta nüüd selle Briisi osas toimetab, kas hoiab lähedale või eemaldub, mõlemad variandid tundusid ühtviisi huvitavad.

Selgus, et oli eemaldunud. Aga see ei ole hea eemaldumine. Laura Junson and Jethi debüütplaati rõhub selline Viljandi kultuurikolledži stiilis pop-folgi taak, mida tegelikult ei saa isegi nimetada taagaks, sest taak on midagi, mis teeb valu ja olemise raskeks. Võimalik, et sellega püütakse võidelda, võimalik, et alistutakse sellele resignatsioonis. See plaat aga ei ole üks ega teine. Laura Junson and the Jeth toimetab sarnastel aladel, kus on juba küll erinevate lähenemisviisidega toimetanud näiteks Ewert and the Two Dragons, Curly Strings, Trad. Attack!, Tenfold Rabbit, kuid erinevalt viimatimainitutest puudub neil igasugune karakter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles