Veteranid ei taha taltuda

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napalm Death- Apex Predator-Easy Meat
Napalm Death- Apex Predator-Easy Meat Foto: Kuvatõmmis

Napalm Death

Apex Predator – Easy Meat

Century Media

Hinne: 4

Grindcore-pioneeride kuueteistkümnes stuudioplaat. Aasta on 2015 ja tüübid lähenevad 50-le, aga hoog neil ei rauge. Ikka vaheldub kõige vihasem hardcore-andmine metalselt sugestiivsete death-metal’i riffidega, ikka visklevad nad närviliselt siia-sinna, muudavad käike ja kiirusi ootuspärase ootamatusega. Ma ei tea täpselt, mida tähendab Apex Predator ja Easy Meat, aga kindlasti midagi sellist, millega näiteks oma magamistoas ega WCs kohtuda ei tahaks.

Tegelikult on Youtube’is võimalik vaadata klippi, kus ND laulja Barney selgitab plaadi pealkirja tähendust, aga jätsin selle meelega vaatamata. Kõike ei ole vaja teada. Saladus ja müsteerium on elu osad ja mulle piisab täiesti sellest, mida kuulda on. Nagu ei tea ma ka, millest Barney oma lauludes röögib, kuid aru on saada, et röögib ta ikka sellest, mis häirib, mis on lausa vastik, eemalepeletav, hirmutav. Piisab ka abstraktsest vihaobjektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles