Vastutusest, selle puudumisest, Eesti suusakoondisest ja tulevikust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: NordicFocus

Kuigi Falunis toimunud murdmaasuusatamise MM oli eestlaste jaoks senise kehva hooaja nigel jätk, ei rutta alaliidu peasekretär Jaak Mae põhjalike järelduste tegemisega. Ta rõhutas, et hooaja lõpuni on veel terve kuu ning see aeg tuleb kindlasti ära oodata. Mae jutt ei tekitanud kuigi suuri lootusi, et juba mitu hooaega maailma mõistes põhjas asuvas Eesti suusatamist ootaksid olulised muudatused.

Eile Kapellskärist laevaga Paldiski poole teel olles Postimehega vestelnud Mae jutust ei selgunud, kes Eesti Suusaliidus sportlaste kehvade tulemuste eest vastutust kannab. Terve mõistus ütleb, et vastutust peaksid kandma sportlased ja treenerid, aga ka alaliidus tööülesannete poolest saavutusspordiga tegelev inimene ehk siis spordidirektor.

Tegelikkult... Spordidirektori ametit pidav Raul Olle tegeleb igapäevaselt põhiliselt administratiivsete küsimustega ning treeninguprotsessi ei puutu. Sportlaste taseme ja võistlusvalmiduse eest vastutavat peatreenerit aga suusatajatel polegi, sest sellise inimese palgal hoidmisel polevat lihtsalt mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles