Paremad pojad tagasi koduliigas: mitte enam viimane valik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistriliiga hooaja avasid omavahelise kohtumisega Levadia ja Infonet. Tiitlikaitsja Levadia ründaja Kaimar Saag (esiplaanil) on üks neist mängijatest, kes tulnud välismaalt tagasi Eestisse.
Meistriliiga hooaja avasid omavahelise kohtumisega Levadia ja Infonet. Tiitlikaitsja Levadia ründaja Kaimar Saag (esiplaanil) on üks neist mängijatest, kes tulnud välismaalt tagasi Eestisse. Foto: Tairo Lutter

Sellist karusselli nagu neljapäeval, mil kukkus kell mängijate registreerimiseks Eesti jalgpalli meistriliigasse, pole siinmail varem nähtud. Joel Lindpere, Sergei Pareiko, Enar Jääger, Dmitri Kruglov, Jarmo Ahjupera – ainuüksi üleminekuakna viimasel päeval sai selgeks terve hulga Eesti koondises mänginud meeste naasmine või jätkamine koduses liigas. Kasvab konkurents, kasvab atraktiivsus, kasvab loodetavasti ka publikuhuvi.

Skeptikute silmis on koondislaste koju naasmine aga hoopis negatiivne märk – meie mehed olla lihtsalt nii kehvad, et välismaal neid keegi palgata ei taha. Ja kes küll jõuab piiri taga hea eluga harjunud mängijatele maksta tuhandetesse eurodesse ulatuvat palka, mida nad kindlasti nõuavad? Õhus olla suur oht, et mõnigi klubi läheb hooaja lõpuks suisa pankrotti, teistest aga jooksevad uued mängijad hiljemalt suvel kõigi nelja tuule poole laiali… Ons asi tõesti nii hull?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles