Ferrari panustab Räikkönenile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Sebastian Vettel
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Sebastian Vettel Foto: SCANPIX

Möödunud hooajal kandsid paljud eksperdid 2007. aasta vormel-1 maailmameistri Kimi Räikköneni juba pea täielikult maha. Mees ei leidnud Ferrariga mingisugust klappi ning tema parimaks tulemuseks jäi Belgias välja sõidetud neljas koht. Täielikku pettumust valmistanud hooaeg lõppes üldarvestuse 12. positsiooniga.

Talvel muutus aga kõik. Ferrari boss Maurizio Arrivabene uskus soomlasesse ning andis detsembris meeskonnale korralduse, et uus vormel tuleb ehitada selline, mis sobiks eelkõige Räikkönenile. Oluline oli vormeli raskuskese auto esiotsa poole suunata, kuna just sellisel juhul pidavat soomlase kiirus paranema. Ka Sebastian Vettelile pidi selline auto enam-vähem sobima.

«Mulle öeldi, et meil kuluks muudatuse tegemiseks kuus kuud. Uurisin, mida suudaksime kolme kuuga? Seepeale kõlas vastus, et siis tuleks teha tööd nii päeval kui ka öösel. Vastasin, et teeme ära ja ka mina löön kaasa,» meenutas Arrivabene detsembris toimunud nõupidamist.

Räikköneni viimase aja tulemused tõestavad, et ööpäev läbi tehtud töö kannab vilja ja spetsiaalselt tema jaoks seadistatud auto hakkab valmis saama. Kuigi kvalifikatsioonisõitudes on ta seni veel meeskonnakaaslasele Vettelile alla jäänud, kihutab soomlane võidusõidu ajal oma vanal heal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles