Heas hoos Kangert: ega ma ei olnud 2013. aastal ühelgi hetkel tugevam kui praegu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavusel Giro d’Italial aina paremasse hoogu tõusev Astana rattur Tanel Kangert on viimase võistlusnädala alguseks üldarvestuses kerkinud 20. positsioonile ning sportlase enda sõnul on tema praegune vorm samal tasemel 2013. aasta omaga, kus ta lõpetas kokkuvõttes Giro 13. ja Vuleta 11. kohaga.

Mitmepäevasõidu teisest nädalast rääkides pakkus eestlasele eelkõige rahulolu laupäevane eraldistardiga sõit, kus ta sai ligi 60 km pikkusel distantsil 6. koha. Parimat minekut näidanud valgevenelasele Vassili Kirijenkale kaotas ta 1.17ga.

«Eraldistardis läksin maksimaalselt pingutama ning jäin ka enda esitusega rahule. Rada ei olnud minu jaoks kõige sobivam, kuna esimesed 35 km sõideti peegelsiledal pinnal, kus mul jääb võrreldes tippudega võimsusest puudu,» tõdes eestlane, et kõik kulges selles sõidus soovitult.

Korraliku esituse tegi Kangert ka pühapäevasel mängisel etapil, kus sai 8. koha. Lisaks rõõmustas Astana meeskond Mikel Landa etapivõidu üle. «Pühapäevase osas olen rahul sellega, et suutsin ööga eraldistardist ära taastuda. Mitmed mehed seda ei suutnud,» rääkis Kangert. «Enda vorm on üsna hea. Kokkuvõõtes oli tähtis, et saime sel Girol teise etapivõidu kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles