Imelikud rattad ilmestavad rattarallit

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Tiirik (vasakult), Katharina Elme, Kristo Herzmann ja Jaanus Ree ületamas kolm aastat tagasi iseehitatud rattal Tartu rattaralli lõpujoont.
Taavi Tiirik (vasakult), Katharina Elme, Kristo Herzmann ja Jaanus Ree ületamas kolm aastat tagasi iseehitatud rattal Tartu rattaralli lõpujoont. Foto: Tarmo Haud

Selleks, et saada homseks rattaralliks kokku üksainus ratas, oli Margus Merisalul vaja koguni nelja jalgratast. Ja nädalat mõtlemist, keevitamist, katsetamist. Eile pärastlõunal kell kolm lükkas ta oma kätetöö tootmisruumist õue.

See on eriline sõiduriist, mille Merisalu, kes teenib argileiba peeni puitkarpe valmistades, on neljast jalgrattast meisterdanud. Kahes reas kummaski kolm jooksu all. Sadulasse mahub kogu tema kuueliikmeline pere. Tõsi, väntamisvaeva jagub neljale. Juhtrauad on omavahel ühendatud nii, et kui üks eessõitja keerab paremale, ei saa teine eessõitja tüürida vasakule. Merisalu on naisega kokku leppinud, et juhte on sõiduriistal siiski üks – tema.

Tartlase Merisalu konstrueeritud sõiduk on ilmselt originaalseim ja erilisim, mida homse rattaralli stardis näeb. Kuigi iga aasta leidub neid, kes imelike, ebastandardsete sõiduvahenditega pilke püüavad ja võistlusele värvi lisavad. On Merisalugi seda varem teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles