Ligi kutsub tajuma tegelikke võimalusi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi tunnistab, et eelarve koostamine kulgeb pingeliselt ja valitsuse prioriteediks oleva lastetoetuste reformi rakendamine saab olema keeruline.
Rahandusminister Jürgen Ligi tunnistab, et eelarve koostamine kulgeb pingeliselt ja valitsuse prioriteediks oleva lastetoetuste reformi rakendamine saab olema keeruline. Foto: Andres Haabu

Eelarve koostamine on lõpusirgel, teil on nägemus kõigi ministeeriumide vajadustest, unistustest. Milline meie rahaline seis praegu on?

Pole paha, võlg on endiselt Euroopa väikseim ja defitsiit kontrolli all, erinevalt meie väliskeskkonnast Eesti majandus siiski veidi kasvab. Aga põhieelarve on korralikus miinuses, pinget ja korrastamist on kogu aeg. Siiski ei ole tegu otseselt kärpimisega, mis mulle pole sugugi harjumuspärane olukord.

Sõdida tuleb ka avalikkuses kõlavate seisukohtadega, et «kriisieelne» tuleb taastada. Õppetund rääkis ju muud, käitumist tuleb põhimõtteliselt igal tasandil korrigeerida. Illusioonide purunemine igatahes on praegu valusam kui raha hulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles